E-mail button LinkedIn button

‘Een goede accountant levert geld op, en Hakkens Accountants & Adviseurs ís zo’n accountant‘

Aquadeck is fabrikant van zwembadafdekkingen. Ieder zwembad heeft afdekking nodig. Buitenbaden om warmte vast te houden, binnenbaden om condens tegen te gaan. In beide gevallen bespaart het een hoop energie van respectievelijk het verwarmen van het bad (je zet in huis immers ook niet de ramen open terwijl de verwarming brandt) en de stroom die nodig is om binnen de lucht te ontvochtigen. Daarnaast helpt afdekking natuurlijk ook vuil te weren en is het veiliger voor kinderen en huisdieren. Aquadeck is in 1999 opgericht met als doel te innoveren op het gebied van zwembadafdekkingen. Zo heeft het bedrijf solarlamellen ontwikkeld, die helpen het zwembad op te warmen.

 

Oude situatie

Aquadeck begon als eenmanszaak in 1999. De administratie ging toen nog heel ‘primitief’: in de avonduren werden de afdekkingen gemaakt, en bonnen gingen in een map die uiteindelijk naar de accountant gebracht werd, die alles verwerkte. Vanaf het begin was dat Hakkens Accountants & Adviseurs, die via een bevriende relatie werd voorgesteld. In de loop der jaren groeide Aquadeck, en daarmee de administratieve complexiteit en behoeften.

 

De oplossing

Naar mate de administratie van Aquadeck complexer werd, groeide de behoefte om bovenop de cijfers te zitten. Het bedrijf wilde niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan, en kunnen bijsturen als dat nodig was. Daarom is er iedere maand overleg met Hakkens: wat gebeurt er in het bedrijf, wat heeft dat voor gevolgen voor de financiën, en wat moet er op basis daarvan gebeuren? Dat geeft veel rust en zekerheid.

 

De voordelen

  • Hakkens is een klein bedrijf, maar met de kennis van een groot accountantskantoor
  • Persoonlijke aanpak: bij Hakkens weten ze wie je bent en waar het over gaat, Je bent geen nummer
  • Deskundig advies op basis van actuele cijfers
  • Uitstekende sparringpartner voor belangrijke (financiële) beslissingen
  • Online boekhouden via Exact Online

 

Een goede accountant wil niet zelf cijfers inkloppen; zijn kwaliteiten liggen op deskundig financieel advies op basis van die cijfers. Aquadeck had dat advies in het begin nog niet nodig: “Van 1999 tot 2004 lieten we alles over aan Hakkens Accountants & Adviseurs, ook het bijhouden van de administratie. Zolang we klein waren, werkte dat prima.”, vertelt Angela Velings van familiebedrijf Aquadeck. Maar het bedrijf groeide. “De administratie gingen we zelf doen, en Hakkens ging ons adviseren.”

 

‘Dankzij Hakkens Accountants & Adviseurs weten we dat het goed zit met onze cijfers, en dat geeft een heel gerust gevoel’

Angela Velings, Aquadeck

 

‘Iedere maand zitten we met Hakkens om tafel om onze cijfers te bespreken’ “Hakkens leerde mij hoe ik zelf de boekhouding moest doen.” Daar was Hakkens zelf ook blij mee: “Administratie inkloppen kan iedereen. Hun specialisatie, kennis en meerwaarde ligt op het terrein van wet- en regelgeving, belastingen, subsidies, investeringen.” Goed advies werd steeds belangrijker voor Aquadeck: “Tot 2008 bespraken we telkens aan het einde van het jaar de cijfers met Hakkens. Maar toen we groter groeiden, merkten we dat we al eerder wilden weten hoe we ervoor stonden.” Want pas dan kun je nog bijsturen; aan het einde van het jaar staan de cijfers al vast. “Ook Hakkens zag dat, en adviseerde om iedere maand om tafel te gaan, en te kijken hoe het staat met de kosten, of we nog investeringen kunnen doen, of alles nog volgens begroting gaat, etc. Zodat we op tijd konden ingrijpen als dat nodig was.”

 

Toen Angela begon met het doen van de administratie, gebeurde dat in een oude dos-versie van Exact. “In 2006 hebben ze ons geholpen over te stappen naar Exact Online. We behoorden tot een pilotgroep. Dat vonden we prachtig, want de voordelen zijn evident: overal toegang tot je administratie, niet meer het risico dat je alles kwijtraakt als je pand bijvoorbeeld in vlammen opgaat, nooit meer fysiek spullen aanleveren of bestanden mailen naar de accountant…alles gaat nu sneller en gemakkelijker.”

 

 

‘Het advies van Hakkens is van grote waarde: wij weten dat we de juiste beslissingen nemen’

 

In het bespreken van die cijfers heeft Angela gemerkt hoe belangrijk dat sparren met een goede accountant is: “Hakkens weet nu precies wat er speelt in ons bedrijf, welke investeringen we willen doen, wat we hebben gekocht, etc. En dat gaat om aanzienlijke bedragen: bijvoorbeeld machines van 150.000 euro. In overleg met Hakkens bepalen we wanneer we de aankoop doen, hoe we de kosten verdelen, hoe het in de begroting verwerkt wordt, etc. Hun advies is van grote waarde, omdat we dan zekerheid hebben dat we de juiste beslissingen nemen. Het is heel prettig om het hele jaar een gerust gevoel te hebben over de financiën, dat we weten dat onze cijfers kloppen, dat we niet voor verrassingen komen te staan aan het einde van het jaar.”

 

Een goede accountant levert geld op, is de stellige overtuiging van Angela: “In keiharde euro’s is dat moeilijk uit te drukken, maar hun kennis van wetgeving, bijtellingen, aftrekposten, noem maar op... Dat kun je onmogelijk allemaal zelf bijhouden. Die kennis heb je niet als ondernemer, en die wíl je ook niet; je wilt je energie in ondernemen stoppen, niet in de regels die daaromheen allemaal gelden.”

 

 

‘Hakkens wees ons erop dat we niet te lang moesten wachten met het overnemen van de aandelen’

Een concreet voorbeeld van hoe Hakkens Aquadeck heeft geadviseerd, is over wat het goede moment was om aandelen te kopen: “Aquadeck is een familiebedrijf, gestart door mijn vader. Inmiddels werken mijn broer en ik ook in het bedrijf. Hakkens wees ons erop dat we niet te lang moesten wachten met het overnemen van de aandelen van mijn vader, want wanneer het bedrijf te veel waard werd, zou het te duur voor ons zijn. Dat zijn dingen waar je als ondernemer niet bij stilstaat. Gelukkig hadden wij Hakkens, die ver genoeg in de toekomst keek zodat wij daar rekening mee konden houden.”

 

En dat kan niet ieder kantoor: “Sommige kantoren zijn er te klein voor, hebben die kennis niet. Anderen zijn er te groot voor; dan ben je echt maar een nummer en hebben ze niet genoeg aandacht voor je. Hakkens biedt het absolute beste van beide werelden.”


‘Dankzij Hakkens Accountants & Adviseurs weten we dat het goed zit met onze cijfers, en dat geeft een heel gerust gevoel‘

 

Download hier het referentieverhaal in PDF formaat 

 

Feitenkader

Naam organisatie: Aquadeck
Organisatievorm: BV
Aantal medewerkers: 16
Product: Zwembadafdekking
Branche: Wellness

Hakkens Accountants & Adviseurs
Luikerweg 12
5554 NC  Valkenswaard
Tel.: (040) 201 6136
E-mail:


Webdesign: Internetbureau Houdoe.nl